25.03.2013

Папа Франциск та Патріарх Варфоломій разом відвідають у 2014 році Єрусалим

Вселенський Патріарх Константинопольський запросив Папу Франциска спільно відвідати Святу Землю в наступному році з нагоди п'ятдесятої річниці зустрічі Патріарха Афінагора і Павла VI, піонерів православно-католицького діалогу.[далі]


01.03.2013

Неділя про блудного сина

Наближається Великий піст. Для того, щоб людина провела його з користю для душі, Церква встановила спеціальні підготовчі Неділі, які його випереджують, а саме: про Митаря і Фарисея (без тижня), про блудного сина (з тижнем), м’ясопусна (з тижнем), сиропусна (сирна, прощенна) (з тижнем). Цими неділями Церква привчає віруючих до посту поступовим введенням обмежень, закликає заглянути у самих себе, проаналізувати власне життя і виявити ті гріховні нахили та пороки, які слід «лікувати» щирим покаянням.     Другу з підготовчих до Великого посту неділь, як вже було сказано, Церква іменує неділею про блудного сина. Цього дня за Божественною Літургією читається притча Христа Спасителя про блудного сина: син покидає дім, іде у світ, бо хоче бути незалежним і жити безтурботно. У...[далі]


25.02.2013

НЕДІЛЯ ПРО МИТАРЯ І ФАРИСЕЯ

В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа!Дорогі браття і сестри!Господь наш Ісус Христос повчає нас сьогодні притчею про митаря і фарисея. Два чоловіки, говорить Він, прийшли до храму помолитися. Один з них був фарисей - гордий єврейський законник, а другий був митар - людина, яку всі вважали грішною. Фарисей став спереду і так молився: "Дякую Тобі, Господи, що я не такий, як інші люди - грабіжники, неправедні, розпусники, або як цей митар; я двічі на тиждень пощу, віддаю на храм десяту частину з усього, що надбаю". А митар стояв ззаду, не смів навіть очі звести до неба, а тільки бив себе в груди і казав: "Боже, будь милостивий до мене, грішного". Господь закінчив притчу словами: "Кажу вам, що цей (тобто митар) пішов до дому свого виправданий більше, ніж той (тобто...[далі]


21.01.2013

Цикл різдвяних свят завершився вертепом

Колядували і щедрували учні Самбірської середньої школи №3.


20.01.2013

Христос Хрещається

В церкві Святої Трійці освятили воду. Хрещення або Богоявлення відзначаємо 19 січня за новим стилем. Напередодні свята, 18 січня, встановлено суворий піст.[далі]


08.11.2012

Святий великомученик Димитрій Солунський

8 листопада (26 жовтня за ст. ст.) Свята Православна Церква вшановує пам’ять одного із ранньохристиянських великомучеників – святого Димитрія Солунського (Мироточивого).Святий великомученик Димитрій народився у сім'ї римського проконсула міста Солунь (нині Салоніки в Греції) у III ст. На той час більшість мешканців міста були язичниками, але чимала християнська громада, заснована апостолом Павлом, існувала вже триста років. До таємних сповідників християнської віри належала і родина Димитрія. Коли хлопець подорослішав, батьки показали йому чудові ікони Христа й Богородиці. Тоді Димитрій дізнався, що поганські боги – то омана, а насправді існує лише Всемогутній Бог. День у день юнак ревно молився й уважно слухав євангельські розповіді. Невдовзі батько Димитрія відійшов до Бога, а...[далі]


Показано результати з 57 по 63 з усіх 150