24.02.2015

10 заповідей життя

1. Молитва - це не «запасне колесо», яке ти витягуєш, коли в тебе неприємності, але це «штурвал», який направляє тебе крізь них по правильному шляху. 2. Чому переднє вітрове скло машини таке велике, а дзеркало заднього виду таке маленьке? Це тому, що наше минуле не так важливо, як наше майбутнє. Отже, дивися вперед і не зупиняйся. 3. Дружба подібна книзі. Спалити можна за секунди, але написати її займе роки. 4. У цьому світі все непостійне. Якщо все йде добре - радій, бо це не триватиме вічно. Якщо все йде погано, не турбуйся - це теж довго не протягнеться. 5. Старі друзі - золото! Нові друзі - діамант! Якщо знайшов діамант, не забувай золото! Бо, щоб утримати діамант, тобі знадобиться основа із золота! 6. Часто, коли ми втрачаємо надію і думаємо, що це кінець, Бог посміхається згори...[далі]


23.02.2015

Свята Тайна Сповіді. Якою вона має бути?

Свята Тайна Сповіді. Якою вона має бути? Сповідь – це один з найбільш відповідальних моментів у житті кожного християнина. На сповіді насамперед ми повинні бачити Христа як Цілителя, який виправляє пошкоджені місця та оновлює життя. Це таїнство слід розглядати не в юридичних категоріях, а в терапевтичних. Насамперед це – таїнство зцілення. У сповіді ми шукаємо чогось набагато більшого, ніж тільки зовнішнього звільнення від вини, понад усе ми прагнемо духовного зцілення наших застарілих душевних ран. Йдемо до Христа не лише з окремими гріхами, а й з усвідомленням факту глибокої гріховності в середині. Саме від цього маємо понад усе просити нас зцілити. Багато хто надає у сповіді  найбільшого значення діям священика, його словам, поради і підтримки, і якщо священик не говорить чогось...[далі]


22.02.2015

«Я призначив її вам для жертовника». Біблія і святі отці про вживання крові в їжу

Національна кухня багатьох народів включає їжу, приготовану з крові тварин.Цей факт часто бентежить віруючих, тому що в Священному Писанні Старого і Нового Завітів, а також в канонах Церкви міститься заборона на вживання крові в їжу.[далі]


08.01.2015

Різдво Христове - одне з найбільш шанованих свят, якого чекають усі християни.

В цей світлий день  на святкову службу до церкви Святої Трійці в м.Самборі приходили цілими родинами, помолитись і розділити радість Різдва Христового. Після святкової літургії парафіяни мали змогу подивитись на виступ Вертепу, який підготували учні різних класів СШ №3. Кошти , які зібрали діти в подяку за свій виступ, передадуть на підтримку українських вояків у зоні АТО.[далі]


01.01.2015

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ

Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви Київського Патріархату [далі]


24.12.2014

Провели в останню путь трьох Героїв

Щоразу, коли на сході нашої держави гинуть кращі сини України – молоді, мужні, яким тільки творити і творити, біль та розпач завжди огортає душу. З часу бойових дій, захищаючи територіальну цілісність держави , загинуло чимало українських військових, а скількох у пам`яті ще довго болітиме війна. Московський окупант неодмінно відповість перед Господом за безневинну кров українців, їхні страждання. Ця неділя, 21 грудня, стала ще одним скорботним для Самбора днем. В останню земну путь духовенство, рідні, близькі, бойові побратими, представники міської влади, громадських та політичних організацій, тисячі жителів міста та навколишніх сіл провели трьох солдатів Володимира Дорошенка, Андрія Струся та Ігоря Бжостовського військової частини А3817, які загинули 31 серпня у зоні проведення...


22.12.2014

Добрі справи Святого Миколая надалі продовжуються

Добрі справи Святого Миколая надалі продовжуються. У надвечір’я свята Миколая – Чудотворця в храмі Святої Трійці відбулась зустріч близько сотні дітвори зі Святим Миколаєм. Спільними зусиллями діточок з недільної школи, п.Валентини Радик та настоятеля храму Миколая Юзича всі охочі мали змогу оглянути невеличку сценку.Також найсміливіші розповідали віршики та співали пісеньки.За що кожна дитина отримала солодкий дарунок і масу приємних...


Показано результати з 22 по 28 з усіх 150