10.12.2011

Порушення четвертої заповіді Божої веде до духовного голоду

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа! Дорогі браття і сестри! Водній з юдейських синагог Iсус Христос навчав народ у суботу, про що говориться у сьогоднішньому євангельському читанні. Там була жінка, яка вісімнадцять років страждала від духа немочі. Вона була скорчена і не могла стояти прямо. Побачивши її, Господь сказав: “Жінко, ти звільнена від своєї недуги” – і поклав на неї руки; вона одразу ж випросталася і стала славити Його. Але старійшина синагоги обурився, що Ісус Христос зцілив жінку у суботу. Замість того, щоб радіти разом зі зціленою жінкою, старійшина висловив своє невдоволення і при цьому послався на Закон Мойсея. Звернувшись до народу, він сказав: “Є шість днів, в які дозволено робити; в ті й приходьте зцілятися, а не в день суботній”. Господь посоромив цього...[далі]


06.12.2011

ОГОЛОШЕННЯ

У неділю, 18 грудня, о 16.00 год. в церкві Святої Трійці міста Самбора відбудеться молебень для дітей та зустріч Святого Миколая. За детальною інформацією звертайтесь за тел. 0676755227 або пишіть на e-mail: info@sambirparafia.org.ua[далі]


03.12.2011

ХРИСТОС Є МИР НАШ

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа! Дорогі браття і сестри! Великим даром благодаті Святого Духа, яким Бог обдарував світ у Христі Ісусі, апостол Павло називає мир. І дійсно, відколи стоїть світ, відколи пам’ятає себе людство, в його житті бракує миру – спокою совісті, спокою серця, спокою життя. Неспокійне людське серце завжди хвилюється через гнів, заздрощі, наклепи, пересуди. Людська совість відчуває гнів Божий за свої гріхи та неправду. Як те бурхливе море, так і людське життя хвилюється в постійних війнах, ворожнечі, боротьбі за владу та земний добробут. Цей сумний і безпорадний неспокій є найбільшою перешкодою до щастя людей. Неспокій – це найстрашніша отрута, яку вкинув диявол у людське серце. Він оволодів усім світом і вів його до загибелі. Хто усунув цю отруту із життя...[далі]


26.11.2011

Неділя 24-та після П`ятидесятниці. Євангельське читання про милосердного самарянина як приклад людинолюбства

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа!Дорогі браття і сестри!Притча про милосердного самарянина була сказана Господом на пояснення одному законникові, який не розумів, що йому слід робити, щоб ус­падкувати вічне життя. На закінчення притчі Господь дав йому настанову: “Йди і ти роби так само”. Ця настанова звернена до всього християнського світу і до кожного християнина зокрема. Питання про сенс життя, про спасіння, про вічне життя і зараз непокоїть багатьох. Гранично ясну відповідь на це питання, яке хвилює людину, дав Ісус Христос. Він однаково ставився до всіх, хто дорожить своїм спасінням, для кого питання про вічне життя не є лише звичайною цікавістю.Милосердний самарянин являє нам зразок, який ми, за велінням Божим, повинні наслідувати. Що ж він зробив такого особливого, надзвичайного,...[далі]


21.11.2011

СВЯЩЕНИКИ МІСТА САМБОРА ОСВЯТИЛИ ПАМ`ЯТНИК СТАПАНУ БАНДЕРІ

20 листопада у м.Самборі відбулося відкриття пам’ятника Герою України, провіднику ОУН Степану Бандері. З нагоди історичної події зібралося дуже багато людей. Самбірський міський голова Тарас Копиляк, самбірчани, гості зі столиці, Львова, Львівщини, патріоти України. Освятити монумент та помолитися за спокій душі вірного сина України було запрошене духовенство різних конфесій міста. Після освячення і заупокійної літії. До слова були запрошені священики міста Самбора: о.Богдан Добрянський, о.Миколай Юзич, о.Володимир Коркуна. У своїх промовах всечесні отці підкреслили важливість для об`єднання України такої постаті як Степан Бандера. Віддавши своє життя за Україну, він заслужив у Бога милості, бо як горить Святе Євангеліє: «Немає більшої любові як хто душу свою покладе за друзів...[далі]


20.11.2011

21 листопада - Святкування Собору Архистратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних

Святкування Собору Архистратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних встановлено на початку IV століття на Помісному Соборі Лаодикійському, що відбувався за кілька років до Першого Вселенського Собору. Лаодикійський Собор 35-м правилом засудив і відкинув єретичне поклоніння ангелам як творцям і правителям світу і затвердив православне їх шанування. Святкується в листопаді - дев'ятому місяці від березня (з якого в давнину починався рік) - відповідно до числа 9-ти чинів Ангельських. Восьмий же день місяця вказує на майбутній Собор всіх Сил Небесних в день Страшного Суду Божого, який святі отці називають "днем восьмим", бо після віку цього, за кілька тижнів, наступить "день осмий", і тоді "прийде Син Людський у Славі Своїй і всі святі Ангели з Ним...[далі]


20.11.2011

Проповідь на 23-тю неділю по П’ятдесятниці

Дорогі брати і сестри!Коли дивишся із того самого пагорба біля Капернауму, з якого Господь виголошував Свою славетну Нагірну проповідь, на лагідні хвилі Генизаретського озера та на його зелені береги, важко собі уявити, що в цій благодатній околиці може виявитися таке зло, з яким зустрілися апостоли (Лк. 8:26-39). Ця зустріч відбулася зовсім недалеко від Капернауму: від гори Блаженства кілометрів із п’ять човном до протилежного берега, на якому зараз розташоване невеличке арабське село Курсі, і яке євангелист Лука називає Герасин-краєм. Можливо, і цього разу, як дуже часто траплялося в історії, диявол розраховував на раптовість зустрічі з ним. Інакше важко збагнути, чому диявол, який мав би тікати, сахатися від Христа, намагається, не розуміючи, ким Христос є насправді, ввести Його у...[далі]


Показано результати з 106 по 112 з усіх 150